tvungen

var bara tvungen att kommentera ett lite okunnigt påstående jag läste i en blogg..

"Vi såg alltså den ovannämda Marilyn Monroe filmen som var sjukt dålig. Ingenting hände. Marilyn framställdes som en knarkare som knappt kunde stå framför en kamera. Okej, visst finns det bevis på att hon inte mådde så bra men dom överdrev ju helt sjukt i den här filmen…
"

MITT SVAR:

Hon kanske framställdes som en knarkare för det var just det hon var?
Du kanske inte har så mycket kunskap om henne?
Först och främst, hon var stor på 40-60 talet och droger var oerhört populärt och lätt att få tag på. Hörtalas om  Coco Cola? Coco Cola hette just det eftersom det innehöll kokain. Dock visste man inte mycket om det då, men du kanske förstår att det då fanns överallt? För att ge en ännu tydligare bild om hur fuckat det var på den här tiden kan jag också tala om att produkter som innehöll radioaktivitet var oerhört populära. Radioaktivitet fanns i ALLT. Smink, krämer, mat, vatten, parfym.. ja ALLT.
För att återgå till Marilyn, om du kände till nått om hennes uppväxt kanske du lättare skulle kunna förstå att hur det kommer sig att hon hade lätt för att dras in "drogernas värld".
Till att börja med var hon född oäkting, henne mamma var inte gift och ingen visste säkert vem hennes pappa var. En oäkting på den här tiden var bland det "värsta" som fanns. Hon hamnade i foster hem till hons var 7 då hennes mamma tog henne tillbaka. Hennes mamma blev psykiskt sjuk och en vän till mamman tog då ist hand om henne. Tills den här väninnan då gifte sig och marilyn hamnade på barnhem och han pricka av 12 olika fosterhem där hon utsattes för olika former utav övergrepp. Hon gifte sig första gången när hon var 16. Du kanske förstår att hon hade en väldigt otrygg och hemsk barndom? Nått som flesta missbrukare har gemensamt.
Denna otrygga barndom satte sina spår och hon gifte om sig x antal gånger. Orkar inte gå in på så mycket detaljer om hennes vuxenliv då det var ganska kaotiskt. Nått som jag tror dom flesta vet är att hon till och med hade en affär med John F. Kennedy?
Mot slutet av hennes karriär var hon grovmissbrukare och hade svårt att fullfölja alla filmprojekt och det vart stor skandal när hon inte lyckades fullfölja filmen "Something's Got to Give "
Mer fakta behövs knappast för att förstå att hon var en knarkare och att filmen nog är ganska korrekt. Men om du ändå inte är övertygad så kanske hennes död kan övertyga dig.

Bara det faktum att hon dog utav en överdos säger väl väldigt mycket?
Dessutom led hon av stark depression och det stärker kanske teorin om att hon inte "bara" dog utan också begick självmord?

Du kanske borde ta reda på lite fakta innan du hävdar saker. Visst du kan absolut få tycka att en film är tråkig, men uppenbart att du inte har kunskap nog att uttala dig om filmens trovärdighet.

Tack för mig.

Kommentarer
Postat av: Madde&Ebba

intressant blogg!!



http://sayit.webblogg.se/2012/january/fragestund-everybody.html#comment



frågestund!! Kika gärna in!



(sorry om du inte gillar sånna här kommentarer!)

2012-01-26 @ 12:22:26
URL: http://sayit.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0